måndag 16 augusti 2010

Måndagmorgon

"Varje ny dag är en ny början i våra liv. Varje dag är en avslutat helhet. Den innevarande dagen är gränsen för våra omsorger och mödor (Matt. 6:34, Jak. 4:14). Den är tillräckligt lång för att finna eller förlora Gud, för att bevara tron eller att falla i synd och skam. Gud skapade dag och natt för att vi inte skulle vandra omkring i det gränslösa, utan redan om morgonen se kvällens mål framför oss. Liksom den gamla solen dock dagligen går upp ny, så är också Guds eviga barmhärtighet alla dagar ny (Klag. 3:23). Att varje morgon gripa Guds gamla trohet som ny, att mitt i ett liv med Gud dagligen få börja ett nytt liv med honom, det är den gåva Gud skänker oss med varje ny morgon."

Det är Dietrich Bonhoeffer som skriver så. Fantastiskt formulerat. Och underbart själavårdande. Guds nåd är ny varje morgon. Jag behöver höra det. Varje dag, varje morgon.

/Erik

Bonhoeffer, Dietrich "Biblisk besinning: Morgonen" s. 9-12 i Johansson, Torbjörn (red.) Dietrich Bonhoeffer. Perspektiv på hans liv, teologi och kyrkokamp. Församlingsförlaget, Göteborg 2007, 143 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar